Trådløst internet i Kolind og omegn

Den 22. februar 2016 blev Bredbåndsforeningen Kolinds.NET stiftet med det formål at levere stabil, hurtig og økonomisk internetadgang til borgerne i området. Informationsmødet blev afholdt i Byhallen, hvor omkring 45 lokale borgere mødte op for at høre om foreningens planer.

Kolinds.NET blev stiftet med stor opbakning fra medlemmerne af Midtdjurslands.net i området. På den efterfølgende generalforsamling i Midtdjurslands.net den 24. februar stemte cirka 45 medlemmer for en opdeling af nettet, hvilket resulterede i, at Kolinds.NET nu fungerer som en selvstændig, lokal forening. Ved opstarten havde vi omkring 80 aktive brugere, og dette antal er siden vokset støt til over 210 medlemmer i 2021. Denne vækst bekræfter relevansen og værdien af vores lokale initiativ.

Tidligere medlemmer af Midtdjurslands.net, som var tilsluttet et sendepunkt i Kolind, Koed, Ebdrup eller Nødager, er nu en del af Kolinds.NET.

Prisen for et aktivt medlemskab starter ved 100 kr. pr. måned for et standardabonnement. Vi tilbyder også tilvalgsabonnementer for dem, der har et større behov. Vores analyser viser, at kapaciteten på et +Abonnement dækker langt de flestes behov for streaming, gaming og andre online aktiviteter.

Vi arbejder løbende på at udskifte udstyr og optimere nettet til fordel for vores brugere. Dette kræver kontinuerlige investeringer og mange frivillige timer. Vores tilgang er at fokusere på specifikke områder (f.eks. veje), hvor vi spørger brugerne om deres forventninger til deres fremtidige internetforbindelse. Vi tilpasser derefter vores indsats og udstyrskøb baseret på brugernes tilbagemeldinger. Vi har oplevet positiv modtagelse af vores nye tiltag, herunder muligheden for at vælge mellem forskellige abonnementstyper.

Vores mest kraftfulde forbindelse kalder vi AirFiber. Brugere, der har behov for denne type forbindelse, kan forvente en kapacitet i intervallet 50-100 Mbit.

Vi har opbygget en stærk økonomi, hvilket giver os mulighed for løbende at overveje, hvordan vi kan bidrage økonomisk til lokalsamfundets gavn. Dette kan være i form af sponsorater, bidrag til forskønnelse eller byudvikling. Vi modtager meget gerne ideer og forslag til disse initiativer.

Der er mange gode grunde til at støtte og benytte en lokal internetudbyder som Kolinds.NET.

Vi kalder det Airfiber

Internet via luft – Dét er ren fornuft!