Kolinds.NET

Et af Egnsnettene på Djursland

 

Trådløst internet i Kolind og Omegn

Den 22. Februar 2016 stiftedes Bredbåndforeningen Kolinds.NET, med det formål at tilvejebringe stabil, hurtig og billig internetadgang for borgerne i området. Informationsmødet fandt sted i Byhallen hvor ca. 45 lokale mødte frem for at høre om planerne.

Foreningen blev stiftet, med stor opbakning, af områdets medlemmer i MidtdjurslandS.net. På den efterfølgende generalforsamling i Midtdjurslands.net d. 24. februar stemte ca. 45 medlemmer for en opdeling af nettet. Kolinds.NET er herefter er en selvstændig, lokal forening. Foreningen havde ved opstarten ca. 80 lokale aktive brugere. Dette antal er ved årsskiftet til 2020 øget til over 200 medlemmer hvilket beviser at vi som lokal forening har vist sin berettigelse.

Tidligere medlemmer af MidtdjurslandS.net, tilsluttet et sendepunkt i Kolind, Koed eller Nødager, er nu medlemmer i Kolinds.NET.

Prisen for aktivt medlemsskab ændres til 100 kr. pr. md. for et standard abonnement. Øvrige betingelser for medlemsskab er uændrede.

I dag har vi medlemmer der betaler det samme selvom deres forbindelser er voldsomt forskellige. Vi ser det bla. derfor som et vigtigt mål at finde en minimumsforbindelse for et standard abonnement, samt at give tilvalgsmuligheder for de som har et større behov.

Vi arbejder løbende på at udskifte grej og få optimeret nettet til gavn for brugerne. Det kræver en større investering og mange frivillige timer at få det til at køre. Derfor arbejder vi efter en plan hvor vi tager et område (vej) og spørger brugerne hvad de forventer af deres fremtidige internetforbindelse. Vi tilpasser arbejdsindsatsen og grejindkøb efter tilbagemeldingerne fra brugerne. Og tilbyder et abonnement der passer til det den enkelte husstand ønsker. Vi ser at de nye tiltag bla. det at tilbyde forskellige abonnementer bliver taget godt imod.

Den hurtigste forbindelse kalder vi AirFiber. De brugere der har behov og ønsker en sådan forbindelse vil have gennemsnitshastigheder i intervallet 50-100 Mbit.

Bestyrelsens fokus er at levere den internetforbindelse som det enkelte medlem ønsker og har behov for.

Der er således mange gode grunde til at benytte en lokal internet-leverandør – Kolinds.NET

Internet via luft – Dét er ren fornuft !

AirFiber er løsningen !